retired-couple
március 5, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Első jó tanács: Idősebb korban a boldogság nem attól függ, hogy kinek mennyi pénze van
Sok embernek nehéz ezt elfogadni, még akkor is, ha az általam ismert legokosabb emberek számára ez egyáltalán nem meglepetés. A boldogság sokkal inkább hozzáállástól, magatartástól függ, nem pedig attól, hogy kinek, mekkora összeget mutat a bankszámlája. Lényegében manapság a pénz nem más, mint számok, amelyeket egy távoli gép mutat nekünk.

Második jó tanács: A vagyon az emberek által hozott döntések eredménye, nem a véletlen műve
Az okos emberek nem a szerencsére várnak, hogy az gazdaggá tegye őket. Ők olyan szokásokat tartanak és szabályokat követnek, amiket mások nem. Ha vagyonos szeretnél lenni, érdemes kicsivel a lehetőségeid alá menni életszínvonalban. Építsd a jövőt és ne költs el mindent, amit elkölthetnél – óvakodj az olyan magas életszínvonaltól, amit már rengeteg költség terhel. Okosan takaríts meg és fektess be, hogy a pénzed neked dolgozzon.

Harmadik jó tanács: Aki előre tervez, az előre is halad
Az intelligens emberek terveznek nyugdíjas korukra – írásban is. Tudom, hogy egy írásos tervnek nincs semmi varázsa önmagában. Azonban azok az emberek, akik komolyan veszik a papírra vetett vágyaikat, könnyedén követik, hol tartanak terveikhez képest, merre kell menniük és hogy mit kell tenniük, hogy elérjék céljaikat.

Negyedik jó tanács: Ne várj a megtakarítás megkezdésével.
Az okos emberek már korán megtanulják, hogyan önmaguk jutalmazását későbbre halasszák. Ha húsz év körüli vagy, a nyugdíjba vonulás nagyon távolinak tűnhet, de az idő lehetőséget ad arra, hogy kicsivel sokat érj el. Ha már ekkor elkezdesz takarékoskodni, havonta sokkal kisebb összeget kell félretenned ugyanazon vagyon eléréséhez, mint ha csak évtizedekkel később kezdesz neki.

Ötödik jó tanács: A nyugdíjazás azoknak jár, akik továbbra is velünk élnek
Az intelligens emberek figyelnek az egészségükre. Ha gazdag nyugdíjas éveket szeretnél, elég hosszan kell élned a nyugdíjba vonulásig és elég egészségesen ahhoz, hogy kiélvezhesd. Az okos emberek rendszeresen járnak orvoshoz és megfogadják az orvosuk tanácsait. Másrészről pedig a szellemi egészségüket sem hanyagolják el.

Hatodik jó tanács: Az életed minőségét a körülötted lévő emberek minősége formálja
Az általam ismert legboldogabb embereknek sok emberrel törődnek maguk körül – beleértve olyanokat is, akik fiatalabbak náluk. Végül az életünk elsöpörheti a méltóságunkat és pénzünket, de ha vannak barátaink, akikkel megoszthatjuk örömünket, fájdalmunkat és tiszteletünket, szerencsésnek érezhetjük magunkat.

Hetedik jó tanács: Az aktív mindig kiüti a lustát
Az okos emberek – kortól függetlenül, – mindig figyelnek arra, hogy formában maradjanak mind testileg, mind szellemileg. Azok az emberek, akik rendszeresen megmérettetik elméjüket, tovább élnek azoknál, akik intellektuálisan lusták. Boldog és hosszú nyugdíjaskort szeretnél? Akkor tartsd magad frissen: olvass, kirakózz, vegyél órákat vagy oktass. Amennyiben megteheted, utazz ismeretlen helyekre és próbálj ki új dolgokat.

Nyolcadik jó tanács: Az intelligens emberek nem várnak arra, hogy az „igazi élet” elkezdődjön
A legboldogabb embereknek, akiket ismerek – akár nyugdíjasok, akár még aktívak – sosem okozna gondot összeállítani egy 100-as listát arról, mivel foglalkoznának szívesen. Helyekről, ahova elutaznának, emberekről, akikkel találkoznának, könyvek, amiket kiolvasnának, órák, amelyeket vennének. Az okos emberek tudják, hogy a holnap – amiről egyébként azt feltételezzük, hogy a miénk – semmivé lehet egy pillanat alatt. Ők felismerik a szenvedélyüket, az álmaikat és céljaikat, megtalálják az utat ahhoz, hogy az álmaikat még ma megvalósítsák.

Kilencedik jó tanács: A legjobb befektetés, amit meghozhatsz, nem kerül egy fillérbe sem
Ez nem újdonság az okos emberek számára. Minden egyes embernek, aki most olvassa ezt a cikket, van valamilyen értéke, amit adhat. Ez lehet pénz. Lehet idő vagy önkéntes munka. Lehet egy segítő kéz. Lehet egy egyszerű dolog is, mint a hallgatás ajándéka.
Ha kihasználod az időd, hogy felfedezd mi az az ajándék, ami neked adatott, és nagylelkűen adod, két dolog történik: az életed gazdagabb lesz és kielégítőbb, és a világot egy szebb, jobb hellyé teszed.

Forrás: ingnyugdijbiztositas.hu