Országos Nyugdíj Egyesület - Teljes körű tájékoztatás a magyar nyugdíjrendszerről
+36 20 530 6600

Hírek

Főoldal » Hírek

o-MONEY-OLD-HAND-facebook

Hivatalos: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre

Elfogadták a 2015-ös költségvetést: ez azt is jelenti, hivatalossá vált a jövő évi nyugdíjemelés mértéke.

A parlamenti képviselők hétfőn elfogadták a 2015-ös költségvetést – ebben hivatalosan is szerepel, hogy mekkora inflációval számol a kormány jövőre.
Magyarországon a jelenlegi szabályok értelmében a nyugdíjakat minden év január hónapjától az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni. Ezt hívjuk inflációkövető emelésnek. (Az infláció a pénz vásárlóerejének romlását jelenti).
Tehát gyakorlatilag annyival nőnek…

Bővebben
handshake

Nyugdíjtanácsadói állás

Komplex nyugdíj-tanácsadást nyújtó országos egyesület munkatársakat keres Magyarország egész területéről.

A pályázó jelentkezésével arra vállalkozik, hogy oszlopos tagja lesz egy fiatalos, dinamikus, elhivatott, folyamatosan fejlődő profi csapatnak, akik a magyar piacon egyedülálló szolgáltatást nyújtanak.

Amit kínálunk:
– érdekes munkakört egy lendületes csapatban
– a versenytársakhoz képest komoly helyzeti előnyt nyújtó szolgáltatás-csomagot
– korszerű pénzügyi-, és naprakész nyugdíjbiztosítási ismereteket nyújtó képzést, és folyamatos szakmai mentorálást

A leendő munkatársunktól elvárjuk:
– a minimum középfokú végzettséget, tiszta erkölcsi bizonyítványt
-…

Bővebben
Szociálpolitika - Erzsébet-utalványok - Gyermekrajz-pályáza

Takarékoskodjon, ha nyugdíjat szeretne

A nyugdíjkérdés mindenkit foglalkoztat. A csapból is az folyik, hogy a mai 40-es korosztálynak már nagyon alacsony lesz a nyugdíja. Deák Ferenc István nyugdíjszakértő, a Grantis ügyvezető igazgatója is az öngondoskodás fontosságáról beszélt az Origónak. Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy milyen befektetési lehetőségek vannak.

Az átlagnyugdíj 100 ezer forint körül van Magyarországon. Egyébként bárki kiszámolhatja a nyugdíjbiztositas.com oldalon, hogy jelenlegi nettó fizetéséből mekkora nyugdíjra számíthat. A kalkulátor számai után…

Bővebben
Couple Sitting in Chairs on Beach

Távolinak gondoljuk az időskort

Négy magyarból három nem gondol a saját időskorára – derült ki a GfK Hungária és az ING Biztosító felméréséből. Az emberek többsége azonban úgy véli, ha most menne nyugdíjba, 120 és 240 ezer forint közötti összegre volna szüksége havonta.

Kevesen tesznek félre pénzt saját időskorukra. A magyar lakosságnak azon százaléka, amely képes megtakarításokat felhalmozni, elsősorban váratlan kiadásra, illetve családtagjaik támogatására szánja pénzét aszerint a kutatás szerint, amely a hazai megtakarítási…

Bővebben
retired-couple

Kilenc jó tanács nyugdíjas korra

Első jó tanács: Idősebb korban a boldogság nem attól függ, hogy kinek mennyi pénze van
Sok embernek nehéz ezt elfogadni, még akkor is, ha az általam ismert legokosabb emberek számára ez egyáltalán nem meglepetés. A boldogság sokkal inkább hozzáállástól, magatartástól függ, nem pedig attól, hogy kinek, mekkora összeget mutat a bankszámlája. Lényegében manapság a pénz nem más, mint számok, amelyeket egy távoli gép mutat nekünk.

Második jó tanács: A vagyon…

Bővebben